Actueel

Nieuws van de Stichting Nederland-Amerika en de laatste stand van zaken rondom het Jubileumprogramma 75 jaar vrijheid kunt u lezen op onze Facebook-pagina.

2021:Nederland viert 75 jaar vrijheid

Vorig jaar heeft de programmacommissie van de Stichting Nederland-Amerika vanwege het coronavirus besloten om het Jubileumprogramma 75 jaar vrijheid met onze WO-II bevrijders een jaar te verplaatsen naar september 2021.

Nu corona met de goedgekeurde en uitstekend werkende vaccins de pas is afgesneden, staat niets meer in de weg om onze bevrijders met support van sponsors als homogene groep dit jaar voor de allerlaatste keer een warm welkom te geven. Het is weer mogelijk om vliegtuigstoelen, hotelkamers en restaurants te reserveren om onze bevrijders tien dagen lang in september a.s. te ontvangen. Zij zien er verlangend naar uit om dit jaar naar Nederland te komen. Vanwege hun hoge leeftijd zal hun bezoek aan ons land de allerlaatste keer zijn dat we deze oorlogshelden een jubileumontvangst kunnen bieden.

Op 11 september 2021 krijgen zij uit dankbaarheid voor hun heldenrol in de bevrijding van ons land een warm onthaal. Er zijn nog enkele honderden Tweede Wereldoorlog veteranen in leven die Nederland hebben bevrijd. Enkele tientallen daarvan zijn nog in staat om een reis naar Nederland te maken om in Oosterbeek, Groesbeek en Margraten een eerbetoon te brengen aan hun in ons land gesneuvelde strijdmakkers. Sponsors vinden het eervol hieraan een bijdrage te leveren. Uw bijdrage wordt zeer op prijs gesteld!